Image Image Image Image Image Image Image Image Image

07 feb

By

Fjerning av operatørlås

februar 7, 2014 | By |

operatorlos_header

Hva er operatørlås?

Operatørlås innebærer at den låste mobiltelefonen ikke vil akseptere SIM-kort fra andre mobiloperatører enn den operatøren som låste mobilen. Du kan teste om din mobiltelefon er operatørlåst ved å sette inn et SIM-kort fra en annen mobiltilbyder enn den som solgte den. Er telefonen låst vil du få opp en feilmelding som for eksempel «SIM- kort ikke akseptert», «Angi nettverkskode» eller «Sett inn riktig SIM-kort».

Derfor er mobiltelefonen operatørlåst

En del teleoperatører tilbyr mobiltelefoner til reduserte priser ved at kunden binder seg opp til et bestemt abonnement. Slike abonnementer har normalt høye månedsavgifter og høye priser for bruk av mobilen. Resultatet er at man kan ende opp med å betale langt mer for den «billige» mobiltelefonen enn hva man ville gjort ved å kjøpe et gunstig abonnement uten bindingstid, og kjøpe mobiltelefonen til normal pris. Samtidig er det ofte slik at «billigmobiltelefonen» er låst til den operatøren som solgte den.

Du binder deg til en høy månedlig abonnementskostnad, og høye ringepriser.

Operatøren som låste mobiltelefonen ønsker å gjøre det vanskeligere for deg å bytte til en annen og rimeligere mobiltilbyder.

Har jeg lov til å låse opp mobiltelefonen?

Operatørlås må ikke forveksles med bindingstid. Bindingstid betyr at du er bundet til å betale den månedlige avgiften på ditt abonnement i en nærmere angitt periode, normalt 12 måneder. Selv om du har bindingstid på abonnementet ditt er det likevel du som er eier av din mobiltelefon. Derfor har du også lov til å fjerne selve operatørlåsen.

Besøk oss gjerne i en av våre butikker i Lillestrøm eller Jessheim, eller ta kontakt på telefon 46 82 82 82 for en hyggelig prat.